MANİSA / SOMA - Atatürk İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ:

Önce Avukat Hüseyin CİVELEK başkanlığında istasyon mahallesinde Okul Yaptırma Derneği kuruldu.Okul Yaptırma Derneği, bugünkü okulun yerini,Somalı Ayşe KAYACAN'dan 3,480 metrekare olarak  14,000 TL'ye satın aldı.

Okul yaptırma derneği idare heyeti tarafından Termik Santral Müdürü Şükrü DEMİREL aracılığı ile ETİBANK Genel Müdürlüğü'nden 150,000 TL. alınarak işe başlanılmıştır.

Dernek idare heyeti bu para ile okulun ihalesini Manisalı Enver KALFA'YA vererek bina yapımına başlandı.Adı geçen para ile ancak okulun kaba inşaatı yapılabildi.Bu defa dernek idare heyeti , G.L.İ Müdürü Hilmi DOKUZOĞLU'na müracaat ederek işletmeden de  50,000 TL yardım alarak su ve elektrik tesisatı malzemelerini aldı.Böylece okul 200,000 TL'ye yapılmış oldu.

Vilayet Daimi Encümen kararı ile de okulun adı ATATÜRK İLKOKULU olarak kabul edildi.Kaymakam Nazım PEŞTEMALCI'nın daveti ile Vali ENVER SAATÇIGİL'in teşrifleriyle 1958 yılında eğitim  öğretime açıldı.O tarihte okul  6 dershane, bir büyük salon,bir müdür odası, bir öğretmenler odası,bir araç odası ve 2 bodrumdan ibaret idi. Daha sonra Belediye ve Valiliğin katkılarıyla 3 derslik ve bir idareci odasından oluşan ek bina 2004yılında hizmete açılmıştır.

2003 yılına kadar soba ile ısıtılan okulumuz bu tarihten itibaren Gama Şirketinin de katkılarıyla Kaymakamlığımız tarafından kaloriferli sisteme çevrilmiştir. 2005 yılında İl özel idaresinden temin edilen büyük onarım ödeneği ile okul çatısının onarımı ve pencerelerin değişimi yapılmıştır. 2006 yılında kalorifer kazanı otomatik hale getirilmiştir.2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile Bilgisayar Sınıfı hizmete girmiştir. Yine 2007 yılında İl özel idaresinden temin edilen büyük onarım ödeneği ile okul bahçesinde bulunan tuvaletlerin bakım ve onarımı yapılmıştır. 2011 yılında Soma Belediyesi´nin katkıları ile okulumuza güvenlik kamerası istemi kurulmuştur.

Okulumuzun A bloğu;479 metrekare, B bloğu;205 metrekare, çok  amaçlı salon; 181 metrekare , tuvaletler ve depo;69 metrekaredir. 934 metrekare kapalı alana sahip olup, okul bahçesi ise 2073 metrekaredir.

Okulumuz halen 8 derslik ile ikili eğitim-öğretime devam etmektedir.

Yayın: 22.09.2022 - Güncelleme: 22.09.2022 14:43 - Görüntülenme: 152